Bergen op Zoom – Halsteren

De route start officieel op het Markiezenhof, dat in 1485 is gebouwd in opdracht van Jan II van Glymes, heer van Bergen op Zoom. dat Bergen op Zoom een wandelcentrum in Nederland is, merk ik aan de verschillende bordjes onderweg die naar ander LAW’s verwijzen. Vanaf de start verlaat ik vrij snel het oude centrum van Bergen op Zoom om verder te wandelen langs de Binnenschelde en daarna langs het Markiezaatsmeer. Ondanks dat de bebouwing dichtbij is een fraai begin van de route. Na het Zoommeer volgt een aantal kilometers over een groot industrieterrein met chemische industrie, waarschijnlijk kan het even niet anders. Op deze zonnige en rustige zondag heeft zo een passage ook wel iets onwerkelijks.

De doorsteek naar Halsteren doet het industrieterrein weer snel vergeten.

  • Grote markt
  • De Boulevard
  • Achter het Beatrixbos
  • Plaatvliet
  • Industrieterrein
  • Halsteren