Keswick – Caldbeck

Ik had verwacht dat dit gedeelte van de Cumbria Way ook veel gelopen zou worden. Maar vanaf het moment dat ik bij de parkeerplaats rechtsaf sla in de richting van Skiddaw House kom ik niemand meer tegen. Behalve een lagere schoolklas en een hill-runner.
Het stuk van River Caldew naar de schuilhut Lingy was behoorlijk zwaar, het ging flink omhoog, er was nauwelijks een pad en het was erg nat. Daarna nog iets verder stijgen naar High Pike met een enorm uitzicht.

  • Overnacht in een leuke B&B: Swaledale Watch in Welpo iets buiten Caldbeck maar op loopafstand van de pub. Op de heenweg een lift gekregen van de eigenaresse van de B&B.
  • Gegeten in de Oddfellows Arms in Caldbeck.

Waardering wandeling: 6 out of 6 stars

Whit Beck
Lonscale Fell
Skiddaw House
Great Lingy Hill
Lingy Hut
High Pike