Kinlochleven – Fort William

Het is een flinke stijging om uit het dal bij Kinlochleven te komen. De daaropvolgende wandeling door de vallei ‘Lairigmor’ is één van de mooiste stukken van de West Highland Way, met name omdat ik daar niemand tegenkom. Dat zal niet lang zo blijven.
Elk jaar wordt de Caledonian Challenge georganiseerd, een wandeling van 54 mile (85km), met als doel geld inzamelen voor een goed doel. Zo een 10 kilometer lang loop ik ongeveer 2.000 mensen te begroeten. Ik heb blaren op mijn tong, niet op mijn voeten. Toch is het niet vervelend, het is wel grappig hoe verschillend iedereen is. Er is zelfs een grote groep mensen die de challenge al hardlopend doet.
In de laatste twee kilometer krijg ik de eerste echte flinke regenbui van de gehele wandeling over me heen..

  • Overnacht in Guisachan House een wat grotere b&b (prima). Er zijn in Fort William behoorlijk veel b&b’s, het is een toeristische plaats, maar in de grote winkelstraat staan veel winkelpanden leeg.

Waardering wandeling: 6 out of 6 stars