Ulverston – Coniston

Om bij het begin van de wandeling te komen, heb ik de trein genomen: Utrecht – Rotterdam – Brussel – Londen – Lancaster – Ulverston. Na die reis eerst maar even overnacht in een mooie, op een heuvel gelegen, B&B ‘St Mary’s Mount Belmont’.

In Ulverston start de wandeling langs een smal groen stroompje. Al snel merk ik dat ik goed op de tekens moet letten, want de markering is niet altijd duidelijk. Gelukkig heb ik de route op mijn GPS geladen. De eerste kilometers gaan door boerenvelden en over boerenerven. Vanaf Beacon Tarn, een meertje, wordt het ruiger en meer verlaten. Bij het grote Coniston Water komt geleidelijk een meer toeristiser gedeelte van het Lake District naar voren.

  • Overnachting/eten:
    02-06-2013: St Mary’s Mount Belmont, mooie B&B klassiek ingericht => aanrader! Gegeten bij de lokale Indiër: British Raj (lekker)
    03-06-2013: Bluebird Lodge Waterhead => niet bijzonder, beetje ouderwets. Gegeten bij The Crown Inn (prima).

Waardering wandeling: 5 out of 6 stars

Start van de Cumbria Way in Ulverston
Broughton Beck
Beacon Tarn
Beacon Fell / Stable Harvey Moss
Coniston Water
Open veld vlak voor Coniston