Steenbergen – Wouwse Plantage

Vlakbij station Roosendaal kom ik erachter dat ik het wandelboekje ben vergeten. Alléén de tekens in het veld als route-aanwijzing is te weinig om de wandeling te doen. Snel zoek ik op mijn telefoon een GPS-bestand van de Brabantse Wal. Gelukkig vind ik het redelijk snel en kan ik het uploaden op mijn telefoon. Daarnaast heb ik voor mijn telefoon een extra batterij bij me dus dit probleem is opgelost. Moet alleen even wennen om niet teveel op de telefoon naar de route te kijken.

De route gaat grotendeels over asfalt en valt daarom een beetje tegen. Ik kom wel door een aantal leuke dorpjes (Welberg, Moerstraten, Wouw en Heerle) en er is volop horeca aanwezig, dat is een voordeel van het wandelen in Brabant. Ik was zo wie zo niet zo sterk voorbereid deze keer, in Wouwse Plantage rijdt op zondag geen bus, dat wordt doorwandelen naar Roosendaal…

  • Het platteland na Moerstraten
  • Wouw: markt
  • Heerle: Lerkepad
  • Wouw: laatste blik op kerk en molen