Putten – Nunspeet

Dit is eigenlijk een NS-wandeling: het begint bij station Putten, passeert de stations Ermelo en Harderwijk om tot slot te eindigen bij station Nunspeet. Het is ook een vrij lange trippel, we zijn ongeveer 33 kilometer aan het wandelen geweest. Wederom veel asfalt en rechte lange stukken op het Westerborkpad. Het gedeelte over het Hulshorsterzand is natuurlijk prachtig.

In Harderwijk passeren we de Oude Synagoge tegenwoordig een inloophuis waar een gastvrije, veilige ontmoetingsplaats wordt geboden aan mensen die daar behoefte aan hebben. Buiten worden we aangesproken door een man die ons wijst op een kleine tentoonstelling op de eerste verdieping. Met veel overtuiging vertelt hij over de geschiedenis van de joden en de synagoge in Harderwijk.

  • Joodse begraafplaats Harderwijk
  • Harderwijk
  • Hulshorsterzand