Terschelling: Oosterend – Midsland Noord

Janneke gaat ’s ochtends eerst even naar de Paasdienst, dus gaan we wat later op pad. We weten inmiddels feilloos hoe de busdienst in elkaar zit op Terschelling. We hoeven pas naar de bus te gaan als het veer is aangekomen. Vanuit het oude wachthuis (koffie!) hebben we goed zicht op de haven.
Het landschap is in het begin van de wandeling heel anders dan de vorige dagen. We beginnen op de waddendijk waar we een mooi uitzicht hebben over het wad aan de linkerkant en het plaatsje Oosterend aan de rechterkant. Na een paar kilometer gaan we landinwaarts en belanden in een op het oog uitgestrekte polder. Vanaf Hoorn komen we weer in bekender landschap: duinen, bos en heide.

Waardering wandeling: 4 out of 6 stars

  • Op de Waddendijk (2x)
  • In de polder
  • De kerk van Hoorn
  • Liesinger Plak
  • Landerumerheide