Terschelling: Paal 8 – Oosterend

Er staan veel koffiekopjes op de kaart aangegeven, dus dat zit goed deze dag. Uitgeslapen stappen we op de bus van 9.25 naar Paal 8. Om 9.45 staan we voor een gesloten deur bij het strandpavilioen, ze gaan om 10.00 uur open. Logisch en een schappelijke tijd. We besluiten om toch maar alvast aan de wandel te gaan. Bij het volgende strandpavilioen staan we om 10.30 op de stoep, maar zij gaan pas om 11.00 uur open. We lopen verder… Bij het derde strandpavilioen is de deur ook nog dicht, maar er wordt luid en vriendelijk geroepen dat ze over 5 minuten echt open gaan. Het is de eerste dag van het seizoen! Tsja, dan heb je eigenlijk gewoon geluk.

De wandeling is zeer afwisselend: tegen de wind over het strand, door het bos, langs heide en door de duinen. Zelfs langs wat weilanden, maar geen graanvelden (waar maken ze dat Terschellings bier toch van?).

Waardering wandeling: 6 out of 6 stars

  • Strandopgang bij Paal 8
  • De Juttershut (2x)
  • Het brede strand van Terschelling (2x)
  • Weer het eiland op