Lange Duinen

De sprinter naar Hollandse Rading heeft vertraging, het bord bij de trein geeft nog de juiste trein aan, ik kan hem dus nog net halen. Als de trein een paar minuten onderweg is, begrijp ik dat mijn trein is geschrapt en dat ik nu in de trein naar Hilversum zit. Ach, dan rij ik een stukje terug… In Hilversum kijk ik nog een in het wandelboekje en zie dat ik in Amersfoort moet beginnen. Pfff, ik ben lekker bezig! Vanuit Hilversum gaat er ook een trein naar Amersfoort dus het probleem is snel opgelost.

Na een bosrijk gebied in de buurt van het dierenpark bereik ik de stuifzandgebieden Korte Duinen en Lange Duinen. Met dit mooie weer is dat het hoogtepunt van de wandeling. Aan het eind van de Lange Duinen kies ik voor de lange wandeling langs De Zoom van Pijnenburg en de Ridderoordsche Bosschen naar station Hollandsche Rading (22 km). Een andere optie is een korte route langs het zand en door het bos naar station  Soest Zuid (10 km). Beide routes zijn afwisselende boswandelingen over grotendeels onverharde wegen.

Waardering wandeling: 5 out of 6 stars 22 kilometer

  • Monnikenbos
  • Korte Duinen
  • Lange Duinen