Wegberg – Dalheim

Het ontbijt in het hotel is pas om half negen. We vinden dat wat aan de late kant, omdat we een fikse wandeling voor de boeg hebben en daarna weer naar huis gaan rijden. We besluiten om te starten met de wandeling en het ontbijt te nuttigen bij een bakkerij in Wegberg. Om negen uur hebben we de eerste kilometers achter de rug en genieten van een koffie en een broodje.
Buiten Wegberg in de buurt van Wildenrath zien we een rondjes van een spoorbaan liggen op de voormalige basis van de Royal Air Force (1952-1992). Het blijkt geen uit de hand gelopen speeltreinbaan te zijn, maar een testcentrum van Siemens Transportation Systems. Mooi dat het terrein een nuttige bestemming heeft gekregen.

Waardering wandeling: 4 out of 6 stars

  • Spoortunneltje bij Wegberg
  • Velden na Wegberg
  • Schloss Tüschenbroich (2x)
  • Kapel in het bos bij Birgelen
  • Velden bij Wildenrath