Oldenzaal – Almelo

Helaas heb ik geen voordeeluren-korting meer met mijn NS-trajectkaart van mijn werk. Met mijn nieuwe privé Dal-Voordeel abonnement heb ik geen korting meer in de avondspits, dus dan maar lekker met de auto naar het oosten van het land, want 2x het volle tarief met de trein is me te gortig. Ik parkeer in Almelo en reis met korting (na 09:00 uur!) met de trein naar Oldenzaal.

Vanaf het station ga ik richting het centrum van Oldenzaal, ook al is het niet zo vroeg meer, lijkt de stad net te ontwaken. In het recreatiegebied Het Hulsbeek is het al wat levendiger met hondenuitlaters, joggers en wandelaars. Maar over het algemeen heerst er een weldadige rust op deze wandeling.

Waardering wandeling: 4 out of 6 stars     30km

  • Het Hulsbeek
  • Gammelkerveld
  • Openluchttheater in Hertme
  • Kerk en kroeg van Hertme
  • Oude Bornse Beek (2x)