Moxby Circular

Na het lezen van de krant is het tijd voor een rondwandeling vanuit het gehuurde huisje in Stillington. De wandeling start officieel bij het door vrijwilligers gerunde supermarkt/postkantoor. Helaas verkopen ze geen bier en wijn, want dat is te lastig in verband met vergunningen. We lopen het dorpje uit in de richting van een plaatsje met een bijzondere naam: Sheriff Hutton. De prefix Sheriff is waarschijnlijk ontstaan doordat het plaatsje eens in het bezit was van Bertram de Bulmer, de Sheriff van York (overleden in 1166).
Bij de oude molen gaan we Skeugh Lane in, in de richting van Moxby Farms: Hall Farm, Priory Farm en Moor Farm. Na het oversteken van de drukke weg naar York staan we voor een overwoekerd public footpath. Normaal wandel ik nooit in korte broek, maar voor deze korte wandeling had ik een uitzondering gemaakt. Na ontmoetingen met distels, brandnetels en bramenstruiken sta ik aan de andere kant van het veld.

Waardering wandeling 3 out of 6 stars   7 km

P1020483
P1020484