Brienne-la-Vieille – La Villeneuve-au-Chêne

Het is een nationale feestdag in Frankrijk, het is Maria Hemelvaart. Op weg naar de wandeling is de sfeer ook anders hier en daar een wielrenner én een groot gebied is afgezet voor de jacht. Overal staan bordjes met “Attention – chasse en cours – tir à balles” (Pas op – jacht – rondvliegende kogels). We verwachten dat het wat drukker wordt dan voorgaande dagen, zeker omdat we ook door een groot bosgebied lopen. Maar ook deze dag geen echte wandelaars tegen gekomen. We zijn niet in een gebied gekomen, waar ook daadwerkelijk gejaagd wordt op deze dag.

Waardering wandeling 5 out of 6 stars   28 km

P1020539
P1020540
P1020541
P1020542
P1020543
P1020544
  • De rivier l’Aube, vroeger ook gebruikt voor transport van hout naar Parijs. Iets verderop een fraaie waterval, maar we gaan de andere kant op.
  • Overal informatieborden over de “Battle of Brienne”
  • Dienville
  • Amance
  • Etang de la Renouilliere
  • La Villeneuve-au-Chêne