Dalheim – Herkenbosch

Het is een behoorlijke tour om bij station Dalheim te komen. De reis verloopt via Utrecht, Duisburg en Mönchengladbach.Vanaf Dalheim liggen er nog rails naar Roermond, maar het personenvervoer is al 1944 gestopt en na de oorlog niet meer opgestart. Er zijn wel plannen om de lijn weer in gebruik te nemen. België wil het tracé gebruiken als onderdeel van de goederenlijn De IJzeren Rijn, maar dat leidt tot veel milieubezwaren, omdat dan het natuurgebied De Meinweg teveel belast zou worden. Een ander idee is om het personenvervoer weer op te starten met De Meinlijn. Dit project is veel kleinschaliger en minder belastend voor het milieu.

De wandeling was niet zo heel lang, maar erg fraai door het Nationaal Park De Meinweg.

Waardering wandeling 5 out of 6 stars   13 km

P1020591

P1020592

P1020593

P1020594

  • Het Nationaal Park De Meinweg