Rondwandeling Bodegraven

Na een koude winderige wandeling langs Enkele en Dubbele Wiericke, krijg ik Janneke niet mee als een route langs één van deze kanalen loopt. Vanaf het station loop ik via een klein industrieterrein onder de N11 door en bereik het buurtschap Oud-Bodegraven. Een rustig slingerend weggetje met op de achtergrond de drukke N11 en de nog drukkere A12. Na het passeren van de A12 beland ik in het mooie Reeuwijkse Hout. Via de Kooidijk, Bosmankade en de Nieuwe Broekse Dijk wandel ik ‘door’ de Reeuwijkse Plassen naar Oukoop. In Oukoop sla ik links af en loop in rechte lijn richting Bodegraven. Naast de Prinsendijk kabbelt de Enkele Wiericke, gelukkig heb ik de wind in de rug.
Mooie wandeling, jammer van de A12 in het gebied. Maar gezien de hoeveelheid verkeer op deze weg is deze toch echt noodzakelijk.

Waardering wandeling  4 out of 6 stars    19km

P1020640
P1020641
P1020642
  • Kooidijk
  • Kippenkade
  • Prinsendijk