Lint- en Liniepad

Klompenpaden zijn rondwandelingen in het agrarisch cultuurlandschap. Ze gaan zoveel mogelijk over historisch tracé en voeren over onverharde paden via boerenland en landgoederen.

Het Lint- en Liniepad is een rondwandeling die start in Schalkwijk. We starten over een stil dijkje langs de Schalkwijkse Wetering, we maken een kleine lus om het Amsterdam Rijnkanaal even te kunnen zien. Na deze lus wandelen over een vlonder door het Verdronken Land. Via een pad langs het Inundatiekanaal lopen we in een rechte streep naar de Lekdijk. Gelukkig loopt deze route niet over de Lekdijk, maar via een nieuw pad onder de dijk door de uiterwaarden. Bij het Werk aan de Groeneweg kijken we verrast hoe mooi en leerzaam dit onderdeel van de Nieuwe Waterlinie wordt uitgelegd aan de hand van borden en gerestaureerde onderdelen van de linie.

Waardering wandeling 5 out of 6 stars   15 km

P1020776
P1020777
P1020782
P1020783
P1020784
  • Kaaidijk
  • Verdronken Land
  • Onderaan de Lekdijk
  • Welkom op het Klompenpad
  • Werk aan de Groeneweg, één van de vele bunkers van de Nieuwe Hollandse Waterlinie