Chaserey-Haut – Tonnerre

De hitte van de vorige dag én de waarschuwing voor onweer doen ons besluiten om te kiezen voor een kortere wandeling. Het begin van de wandeling gaat weer over een open stuk door de graanvelden. De dreigende wolken voor de zon zorgen ervoor dat de temperatuur op een ‘behaagelijke’ 28 graden blijft. We verlaten (eindelijk) de regio Champagne-Ardennen en gaan de regio Bourgondië in. Bij Epineuil weer veel wijngaarden, nu wordt de Bourgogne aangeprezen als het beste wijngebied. We eindigen de wandeling in het beetje verlopen plaatsje Tonnerre. Ook hier hebben de hypermarchés het gewonnen van de plaatselijke middenstand.

Waardering wandeling 4 out of 6 stars   18 km

  • De kerk van Mélisey
  • Een hele grote stapel strobalen
  • De wijngaarden bij Epineuil
  • ‘La fosse Dionne’ in Tonnerre, en onderwatergrot van 360 meter lang. Ook in gebruik geweest als wasplaats.