Den Haag

De NS-wandeltocht Den Haag kan in verschillende varianten gelopen worden: naar Scheveningen strand (8 km), een rondwandeling van 17 km of de rondwandeling met een uitstapje naar het strand van Scheveningen. Ik kies voor de rondwandeling van 17 kilometer.

Het eerste gedeelte is een heel leuke stadswandeling met veel bekende plaatsen: Den Haag Centraal, Hofvijver, het Mauritshuis, het Binnenhof, Lange Voorhout en het Vredespaleis. Via de Scheveningse Bosjes en het Westbroekpark loop ik naar het aftakpunt van de wandeling (Nieuwe Parklaan). Het gedeelte hierna is minder fraai doordat de route dicht bij een drukke weg blijft, pas na het oversteken van de Landscheidingsweg komt de rust weer enigszins terug. Via de stadsparken Landgoed Clingendael en het Haagse Bos loop ik terug naar Den Haag Centraal.

Waardering wandeling  3 out of 6 stars 17 kilometer

Den Haag
Den Haag
Den Haag
  • Den Haag Centraal
  • het Binenhof
  • Indisch Monument