Den Haag

De NS-wandeltocht Den Haag kan in verschillende varianten gelopen worden: naar Scheveningen strand (8 km), een rondwandeling van 17 km of de rondwandeling met een uitstapje naar het strand van Scheveningen. Ik kies voor de rondwandeling van 17 kilometer.

Het eerste gedeelte is een heel leuke stadswandeling met veel bekende plaatsen: Den Haag Centraal, Hofvijver, het Mauritshuis, het Binnenhof, Lange Voorhout en het Vredespaleis. Via de Scheveningse Bosjes en het Westbroekpark loop ik naar het aftakpunt van de wandeling (Nieuwe Parklaan). Het gedeelte hierna is minder fraai doordat de route dicht bij een drukke weg blijft, pas na het oversteken van de Landscheidingsweg komt de rust weer enigszins terug. Via de stadsparken Landgoed Clingendael en het Haagse Bos loop ik terug naar Den Haag Centraal.

Waardering wandeling  3 out of 6 stars

Den Haag Den Haag Den Haag

  • Den Haag Centraal
  • het Binenhof
  • Indisch Monument

 

Route berekenenOpen standalone kaart in volledige scherm modus
Den Haag

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

km | +m
Den Haag 52.082768, 4.324622 NS-wandeltocht Den Haag