Pietersberg Maastricht

Soms loopt het weekend anders dan je van te voren verwacht had. Het geplande weekend wandelen met Rob in Winterswijk kon helaas niet doorgaan, dan maar een alternatief plan bedenken. Janneke was een beetje ziekerig, dus ik ga alleen op stap. In Maastricht is het al redelijk druk om 10:00 in de ochtend. Wandelaars, fietsers en mountainbikers zijn al de weg op gegaan. Het eerste deel van de route is zeer bekend: via de Servaasbrug en het Fort Sint Pieter over de St. Pietersberg. Plotseling buigt de route af naar Kanne en start een voor mij nieuw gedeelte. Een klein stukje loop ik door België. Bij Kasteel Neercanne sta ik voor een gesloten poort, maar ik kan gewoon door de kleine deur om over het binnenterrein verder te lopen. Via het Jekerdal loop ik op een ontspannen manier Maastricht weer binnen.

Waardering wandeling 5 out of 6 stars

Maastricht

Pietersberg

Maastricht

Kasteel Neercanne

Jekkerdal

  • Maastricht
  • Fort Sint Pieter
  • Uitzicht over Maastricht
  • Kasteel Neercanne
  • Jekerdal