Standing Hat, New Forest

Een wandeling uit de ‘ouderwetse’ Pathfinder Guide Hampshire. Traditiegetrouw moeten we even zoeken naar het beginpunt van de wandeling, maar na het bestuderen van het kaartje zien we dat we één parkeerplaats verder moeten zijn. De wandeling gaat door een mooi oud bosgebied, de naam New Forest klopt niet meer helemaal, in 1086 was er voor het eerst sprake van het Nova Foresta in het Domesday Book.  Het Domesday Book is een uitgebreid overzicht in het Latijn van alle bezittingen en eigenaren in Engeland voor en na 1066. Het werd samengesteld in opdracht van Willem de Veroveraar om belasting te kunnen heffen.

De wandeling gaat geheel over brede grint-fietspaden en is daardoor niet heel spannend, er zijn geen onderweg geen bijzondere uitzichten, gebouwen, dorpjes of pubs…

Waardering wandeling 3 out of 6 stars    8 km

2016-07-17 14.02.51
2016-07-17 14.43.39