Offingawier – Nij Beets

Na een overnachting in de Stadsherberg Sneek beginnen we weer in wat regenachtig weer aan de tweede dag van ons wandelweekend. We wandelen weer over rustige asfaltwegen door het lege Friese land. Als we in Akkrum een café binnenstappen worden we, ondanks onze natte kleding, joviaal begroet door de kastelein. Na de koffie met appelgebak vervolgen we onze weg in de richting van Oldeboorn. Op het laatste stuk naar Nij Beets zitten twee grote slingers in de route die gemakkelijk af te snijden zijn. De eerste slinger lopen we wel, bij de tweede vinden we het welletjes en kiezen voor de kortere variant.

Waardering wandeling 3 out of 6 stars   26 km

  • Mausoleum van Folkert Harmens Kuipers bij Coopersburg
  • Spoorbrug in Akkrum
  • Het lege niets bij Poppenhuizen en Warniahuizen
  • Het Sudergemaal en de oude watermolen