Houten Castellum – Culemborg

Lekker dicht bij huis wandelen en toch gaan we met de trein naar het beginpunt. We nemen niet eens de moeite om een zitplaats te zoeken, zo kort is het ritje. Vanaf het station lopen we met een klein boogje Houten uit. Nadat we via de brug het Amsterdam-Rijnkanaal zijn overgestoken volgen we enige tijd dit kanaal. In de verte zien we langzaam een fietser omvallen, als we dichter bij komen staat de man nog enigszins wankel naast zijn fiets. We blijven er even bij staan totdat we er vertrouwen in hebben dat het goed met hem gaat. Gelukkig is zijn vrouw er ook bij.
Als we het Amsterdam-Rijnkanaal achter ons laten komen we in het groene buitengebied van Houten met de fraaie kleine kernen Schalkwijk en Tull en ’t Waal. Zeer aanwezig in het landschap zijn de overblijfselen van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Het laatste deel lopen we langs/over de Lekdijk naar het veer naar Culemborg.

Waardering wandeling 5 out of 6 stars   18 km

  • Langs de rondweg van Houten
  • Het Verdronken Bos
  • Lange Uitweg
  • Beeldje langs de Lekdijk