Waterlinie Culemborg

Een NS-wandeling die start in Houten, die moet ik natuurlijk gelopen hebben. Binnen een kwartiertje ben ik bij de startpunt van de wandeling en kunnen Rob en ik op stap.

Eerst een kleine slinger door Houten om langs de vrolijk gekleurde huizen bij de Rietplas te lopen. Via een brug bereiken we de andere kant van het Amsterdam-Rijnkanaal en lopen ruim een kilometer langs het kanaal. Via het Elpad bereiken we het Verdronken Bos. Doordat het bos onder water is gezet, is het bos afgestorven. Wat rest zijn wat stompjes die boven het water uitsteken. Na een stukje door de polder bereiken we het Inundatiekanaal dat onderdeel is van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. De laatste kilometers voor Culemborg struinen we door de uiterwaarden van de Lek. Met de veerpont steken we de Lek over en lopen richting station Culemborg.

Waardering wandeling  5 out of 6 stars    17 km

Amsterdam-Rijnkanaal
Lek
Veerhuis
Culemborg