Cim de Sant Jeromi

De eigenaresse van de B&B Mas Caldes fronst als we zeggen dat we naar het Monestir de Montserrat gaan. Als we het klooster bereiken snappen we het volkomen, er zijn massa’s toeristen. We lopen langs de toeristen en langs het klooster richting de start van de rondwandeling. We gaan direct flink omhoog via goed aangelegde betonnen trappen. Al snel wordt het klooster kleiner en kleiner. Er zijn aardig wat wandelaars op het pad, maar er is geen sprake van overbevolking.We genieten van de omgeving, met name van de bijzondere rotspartijen. Op de top proberen we wat uit de wind te zitten, zodat we kunnen lunchen. De afdaling gaat gemakkelijk, maar bij het kabelbaantje kiezen we er toch voor om de snelste (in tijd) route te nemen. Het is niet de kortste want het brede betonpad maakte een lange omweg met veel bochten.

Als we weer bij het klooster aankomen zijn de meeste toeristen weer vertrokken. Helaas betekent dat ook dat de horeca is gesloten.

Waardering wandeling 6 out of 6 stars   11 kilometer