Eiland van Dordrecht

We starten bij station Dordrecht Stadspolders en lopen door moderne woonwijken naar het Wantij. In het fraaie Wantijpark lijkt de stad ver weg, maar als we de Oranjelaan oversteken en om Villa Augustus lopen, komt de stad dichtbij. Vanaf de Merwedekade zien we het drukke waterkruispunt Oude Maas, Beneden Merwede en Noord. Daarna duiken we het mooie historische binnenstad van Dordrecht in om op één van de terrasjes een drankje te gaan drinken.

Waardering wandeling 4 out of 6 stars   10 km

One thought on “Eiland van Dordrecht

  1. Toevallig heb ik wat weken terug een rondje door Dordrecht gewandeld met als hoofddoel Villa Augustus. Ik ben van en naar het hoofdstation gewandeld. Als ik in Oost uit de trein was gestapt (mijn trein kwam daar niet langs) dan had ik eerst de watertoren bekeken die daar staat. Maar dan zou mijn rondje ook te lang worden. Nu was dat al het geval aangezien ik die dag eerder een stadswandeling in Breda en later nog een in Rotterdam heb bedacht.

    Dordrecht vind ik een aparte stad vanwege het water.
    https://ximaar.wordpress.com/dordrecht/

Comments are closed.