El Port de la Selva – Cala Galera

Van de eigenaar van de B&B Mas Caldes krijg ik een verrekijker mee, want het gebied Cap de Creus is bekend voor zijn flora en fauna.

Voor het startpunt van de wandeling rijden we naar het uiterste puntje van het plaatsje Port de la Selva. We beginnen bij een mooie baai de Cala Tamariua, maar slaan spoedig landinwaarts om via een zeer smal en onzichtbaar paadje de heuvel Puignau te beklimmen. We vinden onze weg via de gps en de steenmannetjes die soms verdekt staan opgesteld.Na het bereiken van de top wordt de route over een oude landweg geleid tot de laatste afdaling naar de idyllisch gelegen baai Cala Galera, daar is het weer zoeken naar het juiste pad. De terugweg begint hetzelfde tot ongeveer Mas Puignau, we volgen de GR11 over bergweggetjes terug naar El Port de la Selva.

Waardering wandeling 6 out of 6 stars     11 kilometer