Fort Vuren – Rumpt

Bij de vorige wandeling had Rob aangegeven wel weer eens in de buurt van de Linge te wandelen. Dat kan natuurlijk. Het is een combinatie geworden van het Waterliniepad en het Grote Rivierenpad. We beginnen bij de parkeerplaats van Fort Vuren en lopen eerst door de uiterwaarden van de Waal met Slot Loevestein markant aan de overkant van het water. Nadat we kort door Vuren zijn gelopen gaan we een stuk noordwaarts naar de Linge. We lopen afwisselend over graspaden en wat stille asfaltweggetjes. We zien de plaatsjes Kedichem, Heukelum en Asperen in de verte liggen, maar we komen er niet echt doorheen. Bij Asperen pikken we de Linge weer op en wandelen over de dijk langs de Linge tot we het plaatsje Acquoy gepasseerd zijn. Helaas moeten we dan een paar honderd meter langs een provinciale weg wandelen. Bij Gellicum pikken we de Lingedijk weer op en wandelen door een lichte regenbui naar Rumpt.

Waardering wandeling 6 out of 6 stars  23 kilometer