Sentier Yourcenar

Ondanks de vage aanwijzingen in het wandelboekje vinden we snel het beginpunt van de wandeling. Deze keer geen strepen of de gps volgen, maar meer een knooppuntenroute. Gelukkig hebben we ook een beschrijving van de route en een kaart meegenomen.

We lopen langs een forellenvijver waar men druk in de weer was met hengels en andere visattributen. Als we de grens met België zijn gepasseerd wandelen we door een klein, maar fraai, natuurgebied De Broekelzen. Zoals de naam al aangeeft staan er veel elzen in het gebied. Tot onze verbazing lopen we onder een stoeltjeslift door. Ok, er zijn wel heuvels, ok ze noemen het bergen, maar om er een stoeltjeslift aan te brengen lijkt ons iets overdreven. Vlak voor het einde komen we langs een klein militaire begraafplaats, waar zowel Engelse als Franse soldaten begraven liggen.

Waardering wandeling 4 out of 6 stars   8 km