De Koog

We wandelen via het strand het Nationaal Park Duinen van Texel in. We genieten van het de duinen en het open gebied. Op een gegeven ogenblik komt er een kleine kudde oerossen onze kant op, we besluiten om om een stukje bos te lopen. Helaas raken we verstrikt in de bosschages en het zompige terrein. We lopen terug en zien dat de ossen allang verdwenen zijn. Iets verder bereiken we de Sluftervallei, waar de zee door een breed gat in de duinenrij het eiland Texel 2x per dag naar binnen stroomt. Via graspaadjes kunnen we met het lage water een mooie rondwandeling door de Sluftervallei lopen.
De wandeling terug naar De Koog is ook fraai, maar duidelijk minder imponerend dan de heenweg.

Waardering wandeling    17 km

Route berekenenOpen standalone kaart in volledige scherm modus
De Koog

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

km | +m
De Koog 53.101568, 4.758475 De Koog