Amsterdam

Deze NS-wandeling loopt over het Westerborkpad. Het Westerborkpad volgt het spoor van vele Joodse stadsgenoten die in de oorlog van de Hollandsche Schouwburg via station Amsterdam Muiderpoort naar kamp Westerbork zijn weggevoerd. Vandaar dat op deze wandeling veel Joodse geschiedenis aan bod komt: het Anne Frank Huis, het Joods Historisch Museum, het Spiegelmonument van Jan Wolkers en de Hollandsche Schouwburg. De route gaat langs beroemde grachten (Prinsen-, Heren- en Keizersgracht) en over bekende pleinen zoals het Rembrandt- en Waterlooplein. Je loopt ook door de 9 straatjes met authentieke winkeltjes, langs de Westerkerk en de Stopera. Helaas zakt de route qua schoonheid een beetje in tijdens het tweede gedeelte van de wandeling, plotseling lange stukken langs drukke lanen en straten

Waardering wandeling 3 out of 6 stars     11 km