Borkum: Borkum – Ostland

We hebben de boot genomen vanuit de Eemshaven en we varen naar het duitse waddeneiland Borkum. Met het plaatselijke boemeltreintje rijden we naar de enige echte plaats op het eiland. Het eiland is niet zo groot, zelfs nog iets kleiner dan het kleinste nederlandse waddeneiland Schiermonnikoog. Nadat we onze spullen hebben weggelegd in het hotel, gaan we er nog op uit voor een wandeling. Het is een mooi eiland en als we door het duingebied en over het strand lopen is het echt genieten. Helaas moeten we ook flinke stukken lopen over fietspaden, we moeten regelmatig aan de kant voor fietsers. In Ostland lopen we een restaurant binnen voor het avondeten, heerlijke asperges! Bij het afrekenen kunnen we echter niet pinnen, we moeten contant betalen. We hebben niet genoeg bij ons, maar dat is geen probleem, we kunnen dat de volgende dag even langsbrengen.

Waardering wandeling 4 out of 6 stars     7 kilometer