Borkum: Ostland – Borkum

We gaan eerst terug naar het restaurant waar we de dag ervoor hebben gegeten, er staat nog een kleine schuld open. Tsja, we zijn niet gewend dat er alleen met contant geld betaald kan worden. Schuldenvrij, gaan we van start. Via een bospad komen we op het strand en lopen ongeveer 4 kilometer over een compleet verlaten strand. Als we over een kleine duinenrij klimmen staan we voor een mooi drassig natuurgebied dat we doorkruisen. Als we later op de waddenzeedijk lopen hebben we mooi uitzicht op een natuurgebied op het eiland aan de rechterkant en de Waddenzee aan de linkerkant. De laatste kilometers tot aan Borkum gaan door een verassend mooi natuurgebied. In Borkum lopen we het laatste stuk over een brede promenade naar het centrum van de plaats.

Waardering wandeling 6 out of 6 stars     17 kilometer