Uiterwaarden van Cortenoever

We kiezen voor deze NS-wandeling, ondanks dat we het Rondje Cortenoever nu niet kunnen lopen vanwege het broedseizoen. Het rivierenlandschap is zo fraai in het voorjaar, dat willen we niet missen. Vanaf station Brummen lopen we door het plaatsje in de richting van de IJssel. We volgen lang het rustige fietspad op de dijk van de IJssel, we passeren het vervallen Kasteel Reuversweerd. Dit huis is gebouwd in 1830 en werd particulier bewoond tot dat de laatste eigenaar baron Sytzama in 1945 door Nederlandse SS-ers werd gefusilleerd. Zijn weduwe liet de klok  van het huis stilzetten en het huis dichttimmeren. Sindsdien was het rijksmonument Reuversweerd onbewoond.  Maar zo te zien wordt het Kasteel in 2018 toch nog opgeknapt.

Waardering wandeling 4 out of 6 stars    12 kilometer

  • Uiterwaarden van Cortenoever
  • Uitzicht op de IJssel (Cortenoeversebrug) 2x
  • Uitzicht op de IJssel bij Zutphen