Schiedam Jeneverstad

Het is een zeer afwisselende wandeling. Na een stuk langs de Delftse Schie volgt een prachtig stuk door de natuur van het Abtwoudse Bos. Het bos wordt al snel weer opgevolgd door een mooie lege polder. Het is duidelijk dat ik het centrum van Schiedam nader als ik een snelweg, spoorbaan en een trambaan kruis. Het oude deel van Schiedam straalt nog één en al historie uit. De prachtige panden en molens wisselen elkaar in een hoog tempo af. Als ik afsla naar de Merwehaven voel je de bedrijvigheid van de haven. Over een oude spoorbaan loop ik om de wijk Spangen heen en zie het mooie stadion van Sparta liggen.

Waardering wandeling 5 out of 6 stars   20 kilometer

  • Delftse Schie
  • Abtwoudse Bos
  • Molen De Vrijheid (Schiedam)
  • Merwehaven
  • Voormalige spoorbaan
  • Sparta stadion Het Kasteel