Burgum – Oentsjerk

De start van een nieuw streekpad: Noardlike Fryske Wâlden. Ik begin in Burgum en wandel in één streep door het dorp én het dorp uit. Eenmaal uit het dorp is het een aaneenschakeling van kleine doorkijkjes en stille verborgen paadjes. Om dat te bereiken moet er flink geslingerd worden door het landschap, ook meerdere keren een stuk langs een drukke doorgaande weg. Op een naastgelegen fietspad, dat wel.

Er is de laatse jaren flink geinvesteerd in de infrastructuur voor het wegverkeer. Om de drukke N356 te passeren, moet ik in de buurt van Quatrebras vrij lang langs een drukke provinciale weg lopen. Maar de daarop volgende natuurgebieden maken het weer helemaal goed.

Waardering wandeling 4 out of 6 stars    25 kilometer

  • Kruiskerk Burgum
  • Klaas Piersreed
  • Spoorviaductje Feanwâldsterwâl
  • Koekoekspaad
  • Wâlsterslus
  • It Bûtenfjild
  • Waterlelie…
  • De Bouwepet