Damwâld – Buitenpost

Ik parkeer mijn auto dicht bij de bushalte, dan hoef ik op de weg terug niet zo ver te lopen. Al snel zit ik weer op de route en geniet van de ‘halepaden’. Oude verbindingsroutes die bewoners gebruikten om via andermans erf zo snel mogelijk naar kerk, school of winkel te kunnen lopen. Een soort uitgebreid kerkepaadje dus. Als ik over de Petsleat ben, stap ik in een ander landschap. De weilanden zijn allemaal beschermd tijdens het vogelbroedseizoen. Om de paar honderd meter staat er een bordje van Staatsbosbeheer. Wél een mooi landschap overigens. Via de plaatsjes Westergeest en Wijgeest wandel ik naar Kollum. Ik twijfel even of ik op het terras ga zitten, maar loop toch in één keer door naar Buitenpost. Terug in Damwoude let ik even niet goed op en stap te vroeg uit de bus. Moet ik toch nog een eind naar de auto lopen.

Waardering wandeling      24 kilometer

 

 

  • Johannes Durksloane
  • Petsleat
  • Hamsterpaad
  • Kollum
  • Station Buitenpost
Route berekenenOpen standalone kaart in volledige scherm modus
Damwâld - Buitenpost

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

km | +m
Damwâld - Buitenpost 53.290053, 5.997162 Damwâld - Buitenpost (05-07-2018)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *