Col de la Schlucht – Col du Hahnenbrunnen

Na een overnachting op de camping van Mittlach starten we met een nieuwe vierdaagse in de Vogezen. We zijn op tijd opgestaan en als we vertrekken staan onze buren van de camping te liften naar het dorp. Natuurlijk kunnen we ze niet laten staan. Op de parkeerplaats in het dorp zetten we ze af en kijken hoe we verder moeten rijden. We rijden door naar de start van de wandeling. De bebouwing op Col de la Schlucht wordt grondig onder handen genomen, maar we kunnen op dezelfde plek parkeren als het voorgaande jaar.

We klimmen eerst naar Le Hohneck op 1362 meter hoogte, om daarna te beginnen aan een lange afdaling naar Mittlach op 530 meter hoogte. Daar genieten we in het plaatselijke restaurant van een heerlijke maaltijd. De temperatuur is in de tussentijd flink opgelopen tot ongeveer 28 graden. Vanuit het dal maken we een lange saaie klim naar de Col du Hahnenbrunnen. Waar we dan wel weer een mooi uitzicht hebben.

Waardering wandeling 4 out of 6 stars   23 kilometer

  • Le Hohneck
  • Zicht op Grand Ballon
  • Lac du Schiessrothried
  • Vallée de la Wormsa
  • Dorpje Mittlach
  • Vallée du Langenwassen