Col du Hahnenbrunnen – Col du Silberloch

We starten op de Col du Hahnenbrunnen, nadat we de kampeerspullen hebben opgeruimd op de camping. We beginnen met een langzaam maar zekere klim naar Grand Ballon via Markstein. We wandelen over een bergkam en hierdoor hebben we vaak mooi uitzicht over de valleien. Van verre zien we het topje van de Grand Ballon vaak in wolken omhuld. En als we dan eindelijk op de hoogste top van de Vogezen staan is het uitzicht dan ook nihil. Na een korte stop dalen we weer af en lopen naar de militaire begraafplaats op Col du Silberloch.

In de buurt van Col du Silberloch zijn in de periode 1915-1916 behoorlijke gevechten geweest. Er is een mooi monument en gedenkplaats gemaakt: Hartmannswillerkopf.

We overnachten in een hotel in Saint-Amarin: Hotel Au Cheval Blanc.

Waardering wandeling 6 out of 6 stars    23 kilometer

  • Hundsruecken
  • Grand Ballon (5x)
  • Monument en begraafplaats Hartmannswillerkopf / Site du Vieil Armand