Col du Hundsruecken – Col des Charbonniers

We wandelen deze dag over een bergkam met geen enkele weg in de nabijheid. We zijn dan ook veel tijd kwijt met het bereiken van het beginpunt. Het is een drukte van belang bij het startpunt van de wandeling. De laatste dagen was het zeer rustig met wandelaars, maar op deze zondag trekken de Fransen massaal de wandelschoenen aan. In het oorspronkelijke plan was het de bedoeling om te eindigen op de top van de Ballon d’Alsace, maar het lukt de laatste dag niet om dat organisatorisch voor elkaar te krijgen. Dan stoppen we maar een colletje eerder.

We weten dat zodra we een kilometer van het startpunt zijn het waarschijnlijk snel rustiger zal worden. En zo gaat het ook deze keer. Bij Ferme Auberge Belacker eten we op het terras een lekkere omelet met spek en brood. 

Overnachting in Thann: Hotel du Rangen (gegeten bij de plaatselijke Chinees)

Waardering wandeling 5 out of 6 stars   17 kilometer

  • Col du Rossberg (2x)
  • In de buurt van Ferme-auberge Belacker
  • Col des Perches (2x)
  • Lac des Perches