Leeuwarden – Mantgum

Station Leeuwarden laat ik vrij snel achter me en loop de stad Leeuwarden uit. Ik ben zo bezig om op weg te gaan dat ik vergeet om het ommetje langs de Elfstedenhal te lopen, tsja dan heb ik meteen een valse start. De brug bij Ritsumazijl wordt momenteel vervangen, daardoor moet ik een aantal kilometers langs een suffe weg wandelen om Deinum te bereiken. De route daarna is mooier en gaat veelal over kleine fietspaadjes langs mooie terpdorpjes zoals: Blessum, Boksum, Jellum, Bears, Fûns en Jorwert. In Mantgum neem ik de trein naar huis en ondanks vijfmaal overstappen (Leeuwarden, Zwolle, Amersfoort, Hilversum en Utrecht) gaat de reis voorspoedig.

Waardering wandeling 3 out of 6 stars   21 kilometer

  • Leeuwarden
  • Suffe asfaltweg Skimerwei – Deinum
  • Deinum
  • Boksum
  • Uniastate – Bears