Schalkwijk

Deze wandeling gaat over bekend terrein, het grootste deel van de route heb ik al gewandeld met de NS-wandeling Waterlinie Culemborg en het Klompenpad Lint- en Liniepad. Ik start in het plaatsje Schalkwijk, net onder Houten. De eerste kilometers gaan over een rustig asfaltweggetje langs een wetering. Het Verdronken Bos begint steeds minder op een bos te lijken, de stompjes van de oude bomen worden steeds korter en over een paar jaar zal het alleen nog een plas water zijn. Na een stuk langs het inundatiekanaal bereik ik het eerste fort: Werk aan de Korte Uitweg. Daarna volgen de verdedigingswerken elkaar snel op: Lunet aan de Snel, Fort Honswijk en Werk aan de Groene Weg. Heel even is er een saai stuk over de rustige asfaltweg Achterdijk, maar de laatste kilometers gaan over een mooi nieuw boerenlandpad. De kerk van Schalkwijk is al in zicht!

Waardering wandeling 5 out of 6 stars 13 kilometer

Schalkwijk
Kaaidijk
Verdronken Bos
Werk aan de korte Uitweg
Onder aan de Lekdijk
Lek