Tolkamer – Zevenaar

Het weer is bijna lente-achtig tijdens de laatste etappe van het Rijndeltapad-oost. Tussen Tolkamer en Spijk loop ik regelmatig over de dijk met een mooi uitzicht op de Bovenrijn waar de schepen Nederland binnen varen. Na Spijk passeer ik ongemerkt de grens met Duitsland en loop in de richting van het opvallende kerkje van Hoch Elten, dat hoog op de heuvel staat.
Het deel langs de Oude Rijn naar Herwen is een stuk liefelijker, men is overal bezig om het water meer ruimte te geven en tegelijkertijd de natuur een frisse start te geven. Bij het dorpje Aerdt loop ik via natuurgebied Kleine Gelderse Waard naar Oud-Zevenaar.

Waardering wandeling 4 out of 6 stars 25 kilometer

Lobith – Geuzewaard
Lobith – Steenfabriek
Hoch Elten
Herwen – Oude Rijn
Herwen – Huis Aerdt
Gangen door Rijnstrangen
Bewaker insectenhotel…