Montaigut-le-Blanc

Montaigut-le-Blanc is een mooi dorpje op een heuvel met een middeleeuws kasteel. De straatjes zijn bijzonder smal, met moeite kan er een auto doorheen rijden. We starten onze wandeling vanuit het gehuurde huisje en klimmen nog iets verder de heuvel op tot we bij de kerk komen. Een man is zijn autootje aan het uitladen, hierdoor blokkeert hij de hele straat. We kijken even bij de kerk tot hij klaar is. Langzaam dalen we naar beneden en gaan via een golvend landschap naar Ludesse. In Ludesse valt niet veel te beleven, dus wandelen we door naar Champeix. We verkennen de lokale horeca en zien dat er een beperkte keus is, maar dat er in ieder geval mogelijkheden zijn. We klimmen uit het dal naar de oude ruïne van het kasteel van Champeix, daarna volgen we het riviertje La Couze Chambon en komen zo weer terug in Montaigut-le-Blanc.

Waardering wandeling 5 out of 6 stars 12 kilometer

Montaigut-le-Blanc
Montaigut-le-Blanc
Champeix
Champeix