Helderse Duinen

Het is prachtig weer voor een wandeling: niet te warm en lekker zonnig. Bij het begin van de wandeling is het even zoeken naar het juiste pad. Ik begin met een slinger door het natuurgebiedje De Nollen, daarna toch nog een stukje door Den Helder zuid. Vanaf het bezoekerscentrum De Helderse Vallei wordt deze wandeling pas echt mooi. Het bos in de Donkere Duinen ademt al een beetje naar de zee, veel mooie kromme dennenbomen en zand. Via een mooi lang gestrekt pad loop ik grotendeels langs de Helderse Duinen, voordat ik op het eind via een schelpenpad het gebied in mag. Er volgen twee stukken over de dijk met fraai uitzicht op Den Helder, de Noordzee en Texel. Het laatste deel van de wandeling gaat door het fraai opgeknapte centrum van Den Helder (met volop terrasjes!)

Waardering wandeling 5 out of 6 stars 16 kilometer

Helderse Duinen
Den Helder
Helderse Duinen
Vuurtoren Lange Jaap
De veerboot naar Texel
Haven in Den Helder