Midzomernachtloop Ankeveense Plassen

Natuurmonumenten organiseert in het weekend van de midzomernacht door het hele land nachtelijke wandelingen, waar onderweg vrijwilligers van Natuurmonumenten iets vertelt over de omgeving. We zijn om 23:00 uur bij het startpunt in Ankeveen en worden verwelkomd met een kop koffie. Er start om het kwartier een groepje van ongeveer 15 personen, zodat de vrijwilliger onderweg rustig zijn verhaal kan vertellen. Door de verhalen komen we meer te weten over de nachtegaal, vleermuizen en de planten die in het gebied groeien. De route is vrij gemakkelijk bij de lampionnen linksaf. We herkennen we de route van de NS-wandeling Ankeveense Plassen en het Floris-V pad.
Het nachtelijk lopen had voor ons geen meerwaarde, het zicht is hierdoor toch vrij beperkt. We staan liever een volgende keer voor dag en dauw op om het ochtendgloren mee te maken.

Waardering wandeling 4 out of 6 stars 6 kilometer