Reil – Kövenig

Na een regenachtige dag hebben we weer volop zonneschijn. We gaan een rondwandeling van 14 kilometer maken vanuit Reil. We klimmen behoorlijk snel door de wijngaarden naar de bovengelegen bossen. We lopen in de richting van Mont Royal dat blijkt een Landal Greenpark te zijn. Janneke is ontstemd over de aanwezigheid ervan, Martin denkt aan de mogelijkheid om een kop koffie te drinken. Na de koffie dalen we af naar Kövenig. Hoe dichter we bij het pontje Kövenig-Enkirch komen, hoe stiller het er uit ziet. Bij het pontje hangt een briefje dat de pont niet vaart vanwege problemen met de koppeling. Na ampel beraad besluiten we met de trein terug te gaan naar Reil.

Dit deel van de wandeling maakt deel uit van de wandeling langs de Moselweinbahn. Dat is een klein spoorlijntje van Bullay naar Traben-Trarbach.

Waardering wandeling 5 out of 6 stars 9 kilometer

Reil
Prachtig rustpunt.
Met dit uitzicht.
De boosdoener
Enkirch aan de andere kant van de Moesel.
Kövenig Bahnhof…