Dordtse Kil – Numansdorp

Ik stap uit bij de bushalte Dordte Kil en loop door de 400 meter lange tunnel onder de Dordtse Kil door om aan het eind met een roltrap weer omhoog te gaan. Een raar surrealistisch begin van de wandeling. Na een tweetal kilometer laat ik het water links liggen en loop wat dieper de Hoekse Waard in. De lange strepen op de kaart zijn veelal rustige (gras)dijkjes. Bij Strijensas loop ik het fraaie natuurgebied Oeverlanden Hollands Diep in. Het gebied is de laatste jaren verder ontwikkeld als natuurgebied. Zo is bijvoorbeeld de Pieters- en Leendertspolder grotendeels onder water gezet. Ook in de buurt van Numansdorp is een polder omgevormd tot nieuwe natuur.

Waardering wandeling 5 out of 6 stars 26 kilometer

Kiltunnel
Dordtse Kil
Strijensas
Oeverlanden Hollands Diep
Oeverlanden Hollands Diep
Oeverlanden Hollands Diep
Uitzicht op Moerdijk
Via een pontje verlaat ik de Oeverlanden Hollands Diep
Oeverlanden Hollands Diep