Vlieland (Nr. 416)

De eerste bus naar het Posthuys gaat pas om 11.35, we kunnen dus in de ochtend langzaam aan doen. Gedurende de rit stroomt de bus behoorlijk vol. Aan het begin van de wandeling is het nog vrij druk, maar na een paar kilometer is er bijna niemand meer te zien. We lopen op een donderdag en de straaljagerpiloten hebben besloten dat dit een goede dag is om te oefenen op de Vliehors. Boven ons zoemen ze dus regelmatig als vervelende bromvliegen boven ons hoofd. We lopen rond de Kroon’s Polders en genieten van het uitzicht en de diversiteit in de natuur. Na een lekker stuk over het strand komen we weer in de buurt van het Posthuys. We besluiten de Groene Wissel niet volledig te lopen, maar hiervandaan terug te lopen naar ons appartement in Vlieduyn.

Prachtige wandeling, maar in het weekend, zonder straaljagers, nog fijner.

Waardering wandeling 5 out of 6 stars 18 kilometer