Opeinde – Burgum

Ik heb er een flinke wandeling van 33 kilometer van gemaakt, omdat het toch wel vrij lang duurt om het gebied met openbaar vervoer te bereiken. Dan maar er één lange dag van maken.
Na Opeinde loop ik vrijwel meteen een fraai landelijk gebied binnen. In Oudega twijfel ik even of ik het cafetaria binnen wandel, maar ik kies ervoor om wat later de koffie uit mijn rugzak te nuttigen. Bij Earenwoude moet ik de winterroute nemen, omdat het pontje na 1 oktober niet meer vaart. Het zeer toeristische dorpje ligt er zo in de winter verlaten bij. Het Nationale Park De Alde Feanen is een prachtig wandelgebied. Het laatste stuk (2 km) van Sumar naar Burgum gaat langs een drukke provinciale weg.

Waardering wandeling 5 out of 6 stars 33 kilometer

Opeinde
Westerzanding
Na Earnewoude
NP De Alde Feanen
NP De Alde Feanen
Vlakbij Burgum