Zandvliet – Brasschaat

We starten bij het café De Leeuw van Vlaanderen dat populair is bij de lokale bevolking én bij wandelaars en fietsers. Nu is het er nog erg stil. Redelijk snel verlaten we België alweer en lopen een vijftal kilometers door het bos van het Nederlandse deel van Putte. Daar steken we wéér de grens over om de GR12 te vervolgen in België. We lopen een stuk langs de Antitankgracht, deze gracht is vlak voor de Tweede Wereldoorlog om Antwerpen te beschermen tegen een mogelijke Duitse aanval met tanks. Uiteindelijk speelde de gracht geen rol van betekenis in 1940. Het deel van de wandeling door Kapellenbos lijkt op de kaart door een bos te gaan, maar in werkelijkheid is het een villawijk met grote huizen op grote groene percelen. Het is ook daar lekker rustig wandelen.

Waardering wandeling 4 out of 6 stars 25 kilometer

Moretusbos
Moretusbos
Uitzicht vanaf theehuis De Gloriëtte
Antitankgracht
Fort Brasschaat